Skip to main content

Hvedepriserne på det russiske eksportmarked er efter længere tids fald nu nede i $191/mt (FOB) grundet et svagt futuresmarked, og en generel stærk konkurrence fra andre eksportører. De $191/mt for 12,5% hvede er indtil videre den laveste ugentlige lukkepris i denne sæson. Eksportprisen for byg er ca. $10 lavere.

Dog forlyder det i engrosmarkedet, at franske landmænd ønsker at bremse deres salg af korn pt. på baggrund af de lave priser, og i stedet spekulerer de i, at priserne vil rette sig i den kommende periode. De mener, at den sidste WASDA-rapport har sat et for voldsomt negativt aftryk i markedet. Men én ting er, hvad de franske landmænd mener, en anden ting er, at markedet umiddelbart ikke har fundet sit bundniveau endnu.

Således er havneterminalerne i Rusland begyndt at sænke deres priser for FOB-ydelser, da der pt. er en svagere efterspørgsel efter korn. Ifølge kilder i engrosmarkedet sænkede KSK-terminalen i Novorossiysk i ugen deres FOB-ydelser med $7, så den nu ligger omkring de $15-16/mt.

Det bliver spændende at følge, hvorvidt andre terminaler i den kommende periode vil følge Novorossiysk prissætning. I givet fald er konkurrencen på engrosmarkedet stadig fuld intakt.

For danske kornkøbere afspejler det danske fysiske marked stadig ikke 100% engrosmarkedet. Høsten trækker nogle steder ud og grovvaren har selv brug for korn samtidig med, at de skarpe priser på korn benyttes til kalkulation på færdigfoder, så fabrikkerne kan fyldes op.

Vi vurderer, at ca. 75% af salget af svinefoder til kommende høst er afsluttet, og vi oplever allerede nu, at der laves marginalhandler. Dette vil sige handler, som ikke afspejler grovvarens reelle omkostningsniveau.

Generelt handles foder for mange af markedsdeltagerne omkring de 152-158 kr. for en god slagtesvinsblanding. Prisen er en fast pris 12 måneder frem baseret på 36 ts.

Ønskes der foderdisponering indtil 31.12.2020 koster dette mellem 2,00 og 4,00 kr. alt afhængig af leverandør. Der kan disponeres til 28.02.2021. Alt i alt en meget fornuftig prissætning, og vi anbefaler kunder at afdække til disse niveauer. Ring gerne for hjælp.

Disponering af rensalgskorn skal foretages i kommende uger, hvor grovvaren får fyldt deres pladser op. Vores anbefaling er at disponere så langt som muligt, og gerne disponere ekstra til hjemtagelse i juni/juli 2020, så vi har gammelt og forhåbentligt billigt korn med ind i kommende høst.

Vores fokus er på at få sikret det fornuftige forhold mellem råvarerne og prisen på mælk/kød, så langt som muligt ind i 2020.

Dette blogindlæg er et uddrag af vores nyhedsbrev fra uge 34. Vores nyhedsbreve udsendes 1 gang ugentligt og indeholder værdifuld markedsorientering for din virksomhed.

Er du mere nysgerrig på hvad nyhedsbrevet indeholder, og hvad Eskerod & Skovbøll kan gøre for dig, er du meget velkommen til at kontakte os.