Thomas Bucka

Eskerod & Skovbøll har indfriet Thomas’
landbrugs økonomiske potentiale.

Thomas Bucka

Eskerod & Skovbøll har indfriet Thomas’ landbrugs økonomiske potentiale.

Thomas Bucka

Et stærkt gårdråd

Thomas Bucka havde længe tænkt over at få et gårdråd, men vidste ikke helt, hvordan det skulle hænge sammen. Men så stiftede han bekendtskab med Eskerod & Skovbøll, og han så med det samme, at det ville være et rigtig godt match. Der gik derfor ikke længe, før han startede sit gårdråd.

”Eskerod & Skovbøll agerer som formand for mit gårdråd og er en særdeles god sparringspartner. De hjælper mig med at få indfriet mit landbrugs økonomiske potentiale,” fortæller Thomas Bucka, som havde brug for struktur og andre øjne på sin bedrift.

GÅRDRÅD / ADVISORY BOARD
Thomas Bucka

Generationsskifte i fokus

Da gårdrådet startede, var det med hele landbruget og især Thomas Bucka i hovedfokus. Der var også især fokus på det økonomiske, da pension og fremtid var vigtigt for ham at have med i overvejelserne – han gik nemlig med tankerne om generationsskifte i fremtiden.

”Jeg vil gerne give landbruget videre til min søn – og det skal være en bæredygtig bedrift, der er klar og tunet til ham,” forklarer han.

Samtidig vil han også sikre sig selv økonomisk, og i den forbindelse blev investeringer et samtaleemne. ”Vi har omfordelt pensionen i fem eller seks lige store portioner, så de ikke er så sårbare, og så jeg ikke satser alt på én hest,” fortæller Thomas Bucka og uddyber, at han bl.a. har investeret i andre aktiver end blot landbrug.

Det gør virksomheden mere robust over for udsving i priserne på markedet. ”Det havde jeg ikke gjort uden Eskerod & Skovbøll.”

Thomas Bucka

”En skovl er en skovl, og en spade er en spade

– og sådan er det hos Eskerod & Skovbøll”

Noget af det, som Thomas Bucka virkelig havde brug for i sit gårdråd, var nogle, der sagde tingene, som de var – også når de ikke var enige:

”De har en lige ud ad landevejen-måde at sige tingene på. En skovl er en skovl, og en spade er en spade. Hvis der er noget, de synes er en god idé, siger de det – og omvendt.”

Et gårdråd skulle give ham andre øjne på sagen. Han fortæller, at det var vigtigt for ham, at han ikke blev ensporet i sin bedrift og sad fast i vanerne. ”Jeg ser ting fra andre synsvinkler, end jeg gjorde tidligere. Det har givet mig et andet perspektiv,” siger han om gårdrådet. Det var hans forventning, at han ville få eksterne input til sit landbrug, og det blev til hans store glæde indfriet til fulde.

Thomas Bucka driver sin landbrugsvirksomhed med 500 ha og biogas i Sønderjylland.

Skal du ligesom Thomas have hjælp til det strategiske arbejde i din virksomhed? Så kan du læse mere på:
GÅRDRÅD / ADVISORY BOARD