Jørgen Nederby

Fik den rigtige sparringspartner

Jørgen Nederby

Fik den rigtige sparringspartner

Jørgen Nederby

Vi er altid et skridt foran

Med mere end 600 hektar planteavl er der god grund til at være på forkant og holde sig opdateret på markedet, fortæller Jørgen Nederby, der har drevet sin landbrugsvirksomhed siden 1992:

”Jeg vil gerne være totalt up to date hele tiden, både på priser, lånetyper og alt, hvad vi ellers har brug for at vide. Vores virksomhed er blevet stor og et landbrug i dag er ikke det samme, som det var førhen. Det er større aktiver og større omsætning,” uddyber han og fortæller, at landbruget skal drives som en virksomhed, fordi den øgede omsætning kræver mere opfølgning og bedre overblik – ikke kun her og nu, men også i fremtiden.

”Hvis du har en virksomhed, er du vant til at blive holdt skarpt i ørene. Det skal landmænd også vænne sig til,” siger han og fortsætter: ”Og som selvejende virksomhed har du ikke mange at spørge til råds, medmindre du allierer dig med gode sparringspartnere.” Og det har Jørgen lige præcis gjort.

PROFESSIONEL HANDELSRÅDGIVNING
Jørgen Nederby

Råd skal gøre gavn i praksis

Når det kommer til sparring, er den personlige relation vigtig for Jørgen Nederby, og det samme er tillid, fokus og dybde. Han har brug for, at hans rådgiver er fokuseret på netop hans virksomhed og går i dybden med den.
Rådgivning og sparring, der er for bred og generel, giver ham ikke værdi på samme måde, da han ikke kan overføre det direkte til egen virksomhed.

Derfor er han også meget tilfreds med Eskerod & Skovbøll: ”Jeg har tillid til det, de gør, og det, de siger. Det er specifik rådgivning, og den er målrettet lige præcis det, vi har brug for.”

Han pointerer desuden, at det er yderst gavnligt at have Eskerod & Skovbøll til at se på virksomheden udefra:

”De kigger på, hvad vi skal ændre – og ikke bare ændre for at ændre, men for at det er til gavn, så vi fører virksomheden i den retning, som giver bedst mening,” fortæller han.

Jørgen Nederby

Strategisk rådgivning giver et større udbytte

Jørgen Nederbys landbrugsvirksomhed arbejder primært med kartofler, maltbyg og fodermajs, og derfor er virksomheden ifølge Jørgen også forholdsvis lige til.

Sparringen fra Eskerod & Skovbøll omfatter udover strategisk rådgivning også sparring i handelssituationer. ”Denne sparring er vigtig. Især når vi skal beslutte, hvordan vi skal lægge handlen: Skal vi fx sælge det hele på én gang? Ja, hvis vi får en god pris,” forklarer han og uddyber:

”Vi afsætter typisk vores korn i høsten, og her kigger vi sammen med Eskerod & Skovbøll på, hvordan vi bedst prissikrer os, så vi får det største udbytte.”

”Derudover har vi også fokus på, hvad vi kan gøre for at få likviditet i virksomheden, og med sparring fra Eskerod & Skovbøll er vi hele tiden foran udviklingen i markedet,” siger Jørgen Nederby og forklarer samtidig, at der generelt er mange småting, som han vender med Eskerod & Skovbøll, der – på trods af at det er småting – er vigtige for det overordnede billede. Samlet giver det en plan for fremtidige situationer.

”Det giver en tryghed, at vi er klar til at
agere med det samme – vi er hele tiden et skridt foran, så der er ikke noget, der kommer bag på os,” understreger han.

Jørgen Nederby driver sin landbrugsvirksomhed med 640 ha planteavl i Sydjylland.

Skal du ligesom Jørgen have rådgivning tilpasset din virksomhed?
Så kan du læse mere på: 
PROFESSIONEL HANDELSRÅDGIVNING