Andreas Bak

Rådgivningen gav Andreas et stærkere grundlag for beslutningerne.

Andreas Bak

Rådgivningen gav Andreas et stærkere grundlag for beslutningerne.

Andreas Bak

Landbrug er meget mere end produktion 

– det er også handel, budgetter, sikkerhed og generationsskifte

Da Anton Møllers bror døde i 2018, skulle han hjælpe sin nevø Andreas Bak med at drive og senere overtage forældrenes landbrugsejendom Baungaard. Andreas Bak har en agrarøkonom uddannelse fra Bygholm Landbrugsskole og har tidligere været ansat som driftsleder på et landbrug.

Der var rigtig mange beslutninger, der skulle tages omkring handel, budgetsikkerhed og økonomi. For ikke at stå alene med de beslutninger valgte de at søge professionel sparring i processen.

”I starten af vores samarbejde med Eskerod & Skovbøll handlede rådgivningen meget om strategi, risikostyring, regnskab, bidragssatser samt opkøb af jorden fra en naboejendom. Rådgivningen gav os et stærkere grundlag for at træffe beslutninger,” fortæller de.

PROFESSIONEL HANDELSRÅDGIVNING
Andreas Bak

Langsigtet samarbejde

Det er næsten uundgåeligt, at der sker ændringer i driften af et landbrug over tid, og de fleste vil på et tidspunkt skulle gennemføre et generationsskifte. Det er også tilfældet på Baungaard, hvor Andreas Bak i dag er driftsleder: ”Vi er i opstartsfasen af et generationsskifte, og her får vi brug for sparring fra Eskerod & Skovbøll.”

Landbrug er meget andet end blot planteavl og dyrehold, så risikostyring og rådgivning fra Eskerod & Skovbøll vil være en meget vigtig del af samarbejdet fremover.

Det giver også Andreas Bak og Anton Møller stor værdi, når de skal snakke budget og regnskab med banken. Her er det vigtigt for dem at kunne fremvise høj budgetsikkerhed, hvilket særligt risikostyringen har gjort mulig.

Andreas Bak

Modspillet er vigtigt

Eskerod & Skovbølls store viden inden for handel og landbrug generelt har været en god hjælp for teamet hos Baungaard. ”Det er rart at have én med på sidelinjen, der er helt opdateret, og som kan komme med de råd, vi har brug for,” siger de og uddyber, ”vi syntes, vi fik handlet for dårligt. Vi ville gerne have et modspil, så vi ikke blev ”tørret af”, når vi handlede.”

Det har især været deres tillid til Eskerod & Skovbøll, der har givet dem nogle gode og værdifulde disponeringer. De har bl.a. foretaget risikostyring på raps ud fra anbefalinger fra Eskerod & Skovbøll efter en vurdering af prisudviklingen, hvilket gjorde, at de øgede deres dækningsbidrag.

Den gode relation gør, at samarbejdet virker. ”Der er god kemi,” fortæller Anton Møller, som også forklarer, at Eskerod & Skovbøll udover sparring også har givet dem et wake up call eller to og netop derfor er gode at have med på sidelinjen.

”Noget af det bedste er, at Eskerod & Skovbøll uopfordret ringer, når der er noget, der skal disponeres for, så vi ikke kommer for sent,” fortæller de.

Baungaard ligger i Østjylland, og der drives ca. 500 ha.

Skal du ligesom Andreas have et stærkt og uafhængigt modspil til dine beslutninger? Så kan du læse mere på: 
PROFESSIONEL HANDELSRÅDGIVNING