Skip to main content

I sidste uges markedsorientering, til vores kunder, beskrev vi, hvordan DLG fastholdt særdeles høje kornpriser ift. det resterende marked, og vi ser det samme billede i denne uge. Således giver DLG op mod 15-20 kr. mere for korn end konkurrenterne, hvilket i sagens natur er belejligt for kornsælgerne.

Konsekvensen er, at DLG ikke er konkurrencedygtig, når der skal sælges foder overfor kunder, som har en lav selvforsyningsgrad, og derfor har lidt eller intet korn at bytte med ifm. årets foderhandel.

Den manglende konkurrencekraft bliver yderligere udstillet af, at BAT (tidligere ATR) i den grad er aggressive i markedet. Det blev i går synliggjort via endnu en prisnedsættelse i deres fodersortiment.

Denne prisnedsættelse betyder, at vores modelblanding nu koster 277,50 kr. for afdækning på terminen 0902-23. Ønsker du afdækning på terminen 0308-23, bliver der tillagt yderligere 3,00 kr. pr. 100 kg. Vores modelblanding er en god, solid og konservativ foderblanding.

Ønsker du en mere varieret foderblanding rent råvaremæssigt, kan denne købes til 274,50 kr. pr. 100 kg. på terminen 0902-23. BAT forventer at fastholde deres prissæt indtil fredagens WASDE-rapport, hvor priserne som sædvanligt – og uden dramatik – suspenderes, indtil udfaldet af rapporten kendes.

Vestjyllands Andel er ligeledes konkurrencedygtig – især hvis man medregner deres overskudsbetaling på op mod 5,00 kr. pr. 100 kg. Hos VA kan der ligeledes købes en god solid foderblanding i niveauet 280-283 kr. Lige så interessant er det, at VA er ude med en meget fedtfattig slagtesvineblanding, som er markant billigere. Hvorvidt du kan benytte denne blanding hos dig, skal du vende med din foderrådgiver eller en konsulent ved VA.

I vores optik er der ingen tvivl om, at ønsker du at disponere foder nu, og har du ikke store mængder korn i bytte, ja så er det BAT eller VA, du på nuværende tidspunkt bør rette henvendelse til.

Vores anbefaling er dog, at du pt. skal se tiden lidt an og afvente dine foderdisponeringer. Grunden til dette er, at vi ser 3 grundlæggende faktorer, som vi gerne vil have bragt i spil – og/eller have signal på – før vi anbefaler disponering af foder til kommende sæson.

Skal vi hjælpe dig?

Er du nysgerrig på at finde ud af, hvad disse grundlæggende faktorer er, kan du få mere at vide i vores nyhedsorientering, som vores abonnementskunder modtager hver eneste uge.

Vi er klar til at bringe vores ekspertviden i spil og hjælpe dig i mål. Via et af vores abonnementer sikrer du dig værdifuld sparring og dyb indsigt i råvaremarkedet. Så giv os gerne et kald på telefon 73 70 75 05 eller skriv til os via vores kontaktformular, så tager vi kontakt til dig. Vi glæder os til at høre fra dig.

En af de kunder, vi allerede har hjulpet, er Lene og Peter fra Greensgaard. Du kan læse om deres udbytte af samarbejde her…

Se alle vores kundecases her…

Dette blogindlæg er et udsnit af det nyhedsbrev, vi udsendte til vores kunder den 10. august 2022.