Gårdråd /
Advisory Board

KONTAKT OSBOOK MØDE

Gårdråd / Advisory Board

KONTAKT OSBOOK MØDE

Står du alene med de afgørende beslutninger?

Et gårdråd/advisory board hjælper dig.

Det er ikke unormalt, at du som landmand og virksomhedsejer står alene med de mest afgørende beslutninger. Mange landbrug er ikke store nok eller parate til en bestyrelse, og her er et gårdråd eller advisory board en rigtig god idé.

Du kan bruge et gårdråd eller advisory board til mange forskellige ting, f.eks. til at lægge en strategi for, hvordan du kan gøre dit landbrug til en større virksomhed, eller hvordan du øger dit overskud og udbytte.

Er du i gang med et generationsskifte, men i tvivl om, hvordan det skal gøres mest fornuftigt, kan et gårdråd også hjælpe. Alle de store beslutninger, som du skal tage, kan et gårdråd og advisory board hjælpe dig med. På den måde skal du ikke stå alene med det hele.

Vi hjælper dig med at implementere dit gårdråd

Hvad opnår du med et gårdråd eller advisory board?

  • Du får hjælp til at bestemme retningen og til at tegne de store linjer
  • Du får en tillidsfuld sparringspartner, der er tilknyttet din virksomhed og dig som ejer
  • Du bliver udfordret og får et nyt perspektiv – selvfølgelig altid med respekt for virksomheden
  • Du får mere fokus på det strategiske arbejde i virksomheden
  • Du får et særligt fokus på de områder, hvor du har udfordringer og mangler kompetencer
  • Du får en struktureret udvikling og opfølgning af dine målsætninger
Vi hjælper dig med at implementere dit gårdråd

Hvad siger vores kunder om
et gårdråd eller advisory board?

Læs hvordan Thomas fik indfriet sit økonomiske potentiale:
LÆS HISTORIEN

Hvad siger vores kunder om
et gårdråd eller advisory board?

Læs hvordan Thomas fik indfriet sit økonomiske potentiale:
LÆS HISTORIEN

Hvad kan du bruge et gårdråd/advisory board til?

Har du lige startet en virksomhed, er der typisk fokus på at få produktionen i gang, at sikre de økonomiske resultater og opbygningen af egenkapital. I dette stadie af din virksomhed er det vigtigt, at der er kompetencer, som kan hjælpe dig med at styre økonomien og de forskellige risici, så du sikrer dig de økonomiske resultater.

Når virksomheden er kommet godt fra start, er det vigtigt, at du har fokus på den strategiske udvikling af virksomheden. Her kræver det kompetencer inden for finansiering, forretningsudvikling og at have sparringspartnere, der tør stille de kritiske spørgsmål.

Der skal ikke mere end få dårlige beslutninger eller dårlig timing af store investeringer til at spolere en sund økonomisk udvikling i virksomheden. Det er derfor vigtigt, at virksomheden har det rette beredskab – både hvad angår likviditet, kapital, interne processer og tilknyttede kompetencer. Det er ikke mange, der kan løfte hele opgaven selv, og her er et gårdråd eller advisory board godt at have ved hånden.

Er du i gang med et generationsskifte?

Gennemsnitsalderen på danske landmænd stiger konsekvent i øjeblikket, og det skaber et naturligt behov for generationsskifte i landbrugsvirksomhederne. Det er vigtigt med god forberedelse af generationsskiftet både for den ældre generation og for den nye generation. I den forbindelse er der rigtig mange betydningsfulde beslutninger, der skal tages: Skal generationsskiftet foregå som et rent salg eller som et glidende generationsskifte? Og skal virksomheden blive i familien eller sælges til anden side?

Den ældre generation skal forberede virksomheden til salg og samtidig sikre sig økonomisk til tiden efter salg. Det kan være nødvendigt, at den ældre generation fortsat er med i finansieringen af ejendommen – hvilket kan have konsekvenser for økonomien som pensionist.

Den unge generation skal have styr på finansiering, forretningsplan, produktionsoptimering og sætte det rette hold i produktionen og i netværket. Det er i den forbindelse rigtigt nyttigt med et gårdråd, der kan se tingene i et andet perspektiv, da følelserne nemt kan få overtaget i generationsskifteprocessen. Det undgår du med god sparring.

Gårdråd/advisory board

Når du etablerer dit gårdråd/advisory board, er det vigtigt med en korrekt behovsafdækning, og her er udgangspunktet, at vi taler om dine stærke og svage sider. Det giver et overblik over, hvilke kompetencer du har brug for i virksomhedens nuværende stadie.

Hos Eskerod & Skovbøll går vi i tæt dialog med dig som landmand. Vi tager ansvar i behovsafdækningen, så vi kan få sammensat det helt rigtige gårdråd/advisory board for dig.

Vi deltager som den personlige sparringspartner i gårdråd/advisory boards, hvor tillid og kendskab til virksomheden er nøgleordene, og vi deltager både som formand eller som menigt medlem. Det kommer helt an på, hvad det er, du har brug for i dit gårdråd eller advisory board.

Få vigtige input til din virksomheds fremtid med vores kendskab til det primære landbrug, erhvervserfaring og store netværk både uden for og inden for landbrugssektoren.

Skal vi udvikle din virksomhed?

Udfyld nedenstående kontaktformular, og vi kontakter dig for en uforpligtende snak.