Skip to main content

Mandag aften udkom september måneds WASDE-rapport. Et blandt flere vigtige nedslagspunkter i rapporten var, at den russiske hvedehøst blev opjusteret med 3 mio. tons – til et rekordniveau på nu i alt 91 mio. tons, samt en opjustering af den ukrainske hvedeproduktion med 1 mio. tons til nu i alt 20,5 mio. ts.

Med denne udmelding er verden blot blevet endnu mere afhængig af, at det lykkes at opretholde eksporten af den russiske/ukrainske hvedeproduktion. Det vil bl.a. kræve, at det lykkes at genforhandle aftalen for den nuværende eksportkorridor – og resultatet af mødet mellem Putin og Ergodan den 15. og 16. september er derfor ventet med spænding.

WASDE-rapporten nedjusterer den globale soja-produktion

På trods af at vi ser ind i en af de største soja-produktioner nogensinde i USA, blev de globale slutlagre på sojaskrå i september måneds WASDE-rapport overraskende nedjusteret med 2,49 mio. tons. Nedjusteringen kom bag på markedet, og reaktionen kom prompte, da priserne på CBOT steg med 5%.

Der er dog stadig udsigt til en stor amerikansk sojaavl, og samlet set opbygges de globale slutlagre med over 9 mio. tons i dette høstår. Vores anbefaling er derfor at afvente disponering indtil det amerikanske høstpres sætter ind.

Vi forventer fortsat store udsving i markedet

Generel usikkerhed og den geopolitiske agenda er fortsat med til at sætte dagsordenen for de store prisudsving, vi p.t. oplever i markedet. Disponering, der tager højde for virksomhedens risikoprofil, kræver derfor lige nu et godt overblik, ekstra stor handelserfaring samt is i maven! Vores anbefaling er derfor, at du tager din rådgiver med på råd, når du skal navigere i det historisk usikre råvaremarked, vi ser netop nu.

Over tid har vi med succes hjulpet vores kunder med at løse denne opgave. Vil du gerne høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, skal du ikke tøve med at ringe eller skrive til os på telefon 73 70 75 05 eller mail info@eskeskov.dk.

Se hele vores referenceliste her

Udfyld vores kontaktformular her

Dette blogindlæg er et udsnit af det nyhedsbrev, vi udsendte til vores kunder den 12. september 2022.